ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo ćirilično izdanje!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: FILOZOFIJA
Učenje o nauci - 1804 Johan Gotlib Fihte

Učenje o nauci - 1804

Johan Gotlib Fihte je zasebna figura klasične nemačke filozofije. Ne samo njegova predavanja nego i pisani radovi sadrže jak polemički žar. Često se tvrdi da je Fihte živeo svoju filozofiju.
Ukus i etos Iva Draškić Vićanović

Ukus i etos

U filozofiji i svakodnevnici novog doba razoreno je prvobitno jedinstvo estetskog i moralnog, lepog i dobrog - antička grčka kalogatija.
Umeće mira Morihej Uješiba

Umeće mira

Inspirativno učenje u ovoj zbirci pokazuje da je prava staza ratnika zasnovana na milosrđu, mudrosti, neustrašivosti i ljubavi prema prirodi.
Umeće ratovanja-celovito izdanje Sun Cu

Umeće ratovanja-celovito izdanje

Za Umeće ratovanja može se metaforički reći da je to srž vojne teorije švajcarske armije – delo koje nudi različito oružje za bilo koju situaciju, ali je njegova glavna pouka "najbolje je pobediti bez borbe".
Umetnost - kljucni savremeni mislioci Džonatan Vikeri, Dirmid Kostelo

Umetnost - kljucni savremeni mislioci

Kakvi sve nacini interpretiranja umetnosti postoje, i kakve oni razlicite koncepte i teorijske okvire ukljucuju? Kolika je vrednost umetnosti? Kako umetnost komunicira, otelotvorava ili na neki drugi nacin izražava svoje znacenje? Zašto se forma i znacaj umetnosti menjaju kroz vreme i unutar razlicitih konteksta? Da li promene u umetnosti odražavaju promene u kulturi i društvu kao celini, a ako je tako, na koji nacin? Ovo su pitanja koja stalno moramo postavljati i iznova procenjivati. Sama umetnost je „diskurs“ – konceptualno polje unutar i oko kojeg se pokrecu razne vrste ciljeva, aktivnosti, procesa, ideja i teorija, potkultura i pokreta, institucija i performansa. Centralna karakteristika ovog diskursa, posebno u njegovim skorašnjim oblicima, jeste njegov nestabilan, unutarnje konfl iktan i cesto neshvatljiv karakter. To može pokušaj ovladavanja diskursom umetnosti uciniti frustrirajucim, ali i podjednako intelektualno uzbudljivim zadatkom. Savremena umetnost pogotovu nije nikada kao sada uživala toliko široko rasprostranjeno interesovanje i važenje, ali ipak teorijski okviri koje proizvodi i na koje se oslanja cesto ostaju nedokucivi.
Umetnost etike Radomir Videnović

Umetnost etike

Izuzetan tekst i po formi i po sadržaju. Tragajući za putevima rešavanja etičkih problema danas, autor se vraća izvorima - Đainizmu, Budizmu, ali i Sokratu/Platonu i Kantu....
Umetnost ubeđivanja Blez Paskal

Umetnost ubeđivanja

Paskalova razmatranja o veštini ubeđivanja, jedva poznata, napisana oko 1660, blistav su uzor o načinima da se argumentovanje učini delotvornim.
Umijece življenja i moral ili Usrecuje li vrlina? Otfrid Hefe

Umijece življenja i moral ili Usrecuje li vrlina?

Knjiga Umijece življenja i moral na znalacki nacin, ne iziskujuci od citaoca velika predznanja, sažima i povezuje autorovo višedecenijsko bavljenje sistemskim i istorijskim pitanjima prakticke filosofije, razmatranja svakodnevnih problema i uvide životne mudrosti, a sve je to praceno panoramskim osvrtima na odabrana dela svetske književnosti, uvidima u neevropske kulture, te autorovim umesnim životnim refleksijama.
Usvajanje stranog jezika u specificnom kontekstu Biljana Stikic

Usvajanje stranog jezika u specificnom kontekstu

Cinjenice izložene u ovoj studiji predstavljaju svedocanstvo o jednom znacajnom periodu u razvoju nastave francuskog kao stranog jezika, tako da, u prvom redu, ona predstavlja doprinos istorijskoj i savremenoj didaktici francuskog jezika u Srbiji.
U studiji Biljane Stikic Usvajanje stranog jezika u specificnom kontekstu data je deskripcija i analiza forme, sadržaja i nacina na koji su srbofone izbeglice, odnosno, ucenici, studenti i odrasli organizovano ucili i usvajali francuski jezik tokom Prvog svetskog rata, pre svega, u Francuskoj i na drugim frankofonim podrucjima, a zatim u Grckoj i u samoj Srbiji.
Knjiga Biljane Stikic zasnovana je na bogatoj istorijskoj gradi i obiluje mnoštvom nepoznatih, a relevantnih momenata za istoriju francusko-srpskih veza i kulturnih odnosa. Stoga ona predstavlja nesumnjiv naucni doprinos ne samo u domenu srpske romanistike, vec i u oblasti komparatistike, a narocito je interesantna sa gledišta savremene imagologije.
Uvod u filozofsku hermeneutiku Žan Gronden

Uvod u filozofsku hermeneutiku

Knjiga predstavlja pregledan prikaz povesti hermeneutike, odnosno filozofske hermeneutike, koji je istovremeno pogodan kao univerzitetski prirucnik, ali nosi i izrazito interpretativnu, autorsku crtu koja ovu knjigu cini respektabilnim akademskim štivom. Autor na izuzetno kompetentan nacin izlaže povest hermeneutike od pocetaka do vrhunaca u savremenoj filozofiji, uz osvrt i na njenu recepciju u savremenoj, nehermeneutickoj filozofiji. Knjiga je prevedena na više od deset stranih jezika.
Strana:  početak  <<  11  12  13  14  15  16  17  18  19  [20]  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2018 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software