ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo ćirilično izdanje!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: UMETNOST
Postpop II (2004-2006) Momčilo Rajin

Postpop II (2004-2006)

Sasvim primereno mediju u kom se izražava, autor, odmereno i građanski konzervativno, a ipak s dozom mladalačkog buntovništva, poznatim temama daje još jedan, uglavnom kompilatorski ugao gledanja, a nove pojave tretira zainteresovano i s razumevanjem.
Povest o skulpturi Urednik Zeffirino Grassi

Povest o skulpturi

Ovo je priča o vajarstvu tokom vekova i širom sveta. Govori o vajarskim materijalima, alatkama i tehnikama, predstavlja glavne umetničke stilove i dela svih velikih vajara.
Pozorišna trupa Balkan novi pokret Barbara Tolevska

Pozorišna trupa Balkan novi pokret

Obilje prikupljenih novinskih članaka, radni izveštaji i više intervjua, daje uverljivu sliku o umetničkom hodu pozorišne trupe Balkan novi pokret.
Predstava pozorišta Dejan Čavić

Predstava pozorišta

Knjiga "Predstava pozorišta" našeg istaknutog glumca Dejana Čavića - po mnogo čemu predstavlja autentično kazivanje o fenomenu pozorišne umetnosti, koji se u najvećoj meri odnosi na slavnu povest Ateljea 212, kao i njegovih vrsnih aktera koji su ostavili neizbrisiv trag u našoj nacionalnoj kulturi.
Preživljavanje filma Biljana Radovic

Preživljavanje filma

Autorka u monografiji razmatra puteve i mehanizme iniciranja, kreiranja i održivosti vodecih filmskih trendova Holivuda u drugom veku filma, kroz razumevanje statusa bioskopskog filma, filmskog producenta, potreba publike i promena u percipiranju. Mlada autorka sa zadivljujucim poznavanjem problematike filma iznosi svoje stavove buducim citaocima, koje temelji na istraživanju koje karakteriše praksa iskusnih istraživaca.
Prilog psihologiji umetnosti Rudolf Arnhajm

Prilog psihologiji umetnosti

Profesor Rudolf Arnhajm prikupio je neke od svojih najznačajnijih eseja napisanih tokom godina koji oslikavaju razvoj njegove misli.
Projekti vizuelne umetnosti Priredio Dragan Jelenković

Projekti vizuelne umetnosti

"Umetnički projekti 2005 – Projekti savremene vizuelne umetnosti" može biti primer profesionalnog funkcionisanja svake galerije, kojoj je javno predstavljanje i publikovanje sopstvenih rezultata temeljna odgovornost pred publikom, umetnicima, stručnjacima i finansijerima.
Radanje kentaura Srdan Vucinic

Radanje kentaura

Eseji o filmu i književnosti i o najprovokativnijim primerima plodonosnog preplitanja ove dve umetnosti. Vucinic piše o casovima velikih susreta filma i književnosti kao o nekim od najznacajnijih dogadaja u modernoj kulturi i umetnosti.
Nova tumacenja poznatih filmova i književnih dela. Knjiga o kentaurskom duhu moderne umetnosti.
Lucidno pisani eseji o Tarkovskom, Vendersu, Zvjagincevu ili Bergmanu, o Crnjanskom, Borhesu, Kafki, Pekicu ili Radoslavu Petkovicu, o Mirku Kovacu, Aleksandru Petrovicu i novoj generaciji srpskog filma.
Radomir Damnjanović Damnjan Radomir Damnjanović

Radomir Damnjanović Damnjan

Bavi se slikarstvom, crtežom, grafikom, fotografijom, filmom, videom i performansom. Tokom šezdesetih, na početku karijere, Damnjan se bavio slikarstvom simboličkih, apstraknih i minimalnih karakteristika.
Rasponi modernizma Bojana Stojanovic-Pantovic

Rasponi modernizma

Studije i ogledi koji sacinjavaju knjigu Rasponi modernizma u svojim bitnim metodološkim polazištima slede, ali i unapreduju našu prethodnu knjigu Pobuna protiv središta (2006), u kojoj se analizuju govor razlike i inovacije u književnoistorijskom procesu i poredbenom kontekstu moderne srpske književnosti 19. i 20. veka. Time se nesumnjivo ukazuje na razlicite aspekte kanonizovanih ili skrajnutih pojava unutar dijahronog, ali i sinhronog razvoja srpske literature, bilo da je rec o književnoj eposi i formaciji, pravcu i pokretu, poetici i stilu, jeziku i toposima, rodovima i žanrovima, rodnoj perspektivi i identitetu, predstavama o drugom, kulturnoj ideologiji i vrednovanju, pogledu na svet, ili pojedinim intermedijalnim vezama. U knjizi se ova pitanja dodatno proširuju i sagledavaju najpre iz pozicije periodizacije naše književnosti od predromantizma do meduratne književnosti u komparativnom okviru. Takav postupak prevashodno je povezan sa ispitivanjem modernistickog potencijala u romantizmu i realizmu, analizovanjem specificnih problema u delima modernista i avangardista, imagološkim kontekstom putopisa, memoara i romana, kao i citanjem najznacajnijih antologicarskih i pojedinacnih opusa srpskog pesništva 20. veka.
Strana:  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2018 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software